Az elnökválasztások közeledtével egyre figyelmesebb leszek arra, amiket a jelöltek mondanak. Szeretek képben lenni a történésekkel, és szeretem tudni, hogy milyen választási opcióim vannak annak ellenére, hogy a végén úgyis az RMDSZ-re fogok szavazni.

A minap Nati Meir nyilatkozatára lettem figyelmes. Az üzletember és elnökjelölt azt nyilatkozta, hogy százezer euróért vásárolta meg az induláshoz szükséges 280 ezer szavazatot, szerinte ebben nincsen semmi rossz, és minden jelölt így csinálja, a választásokat pedig az fogja nyerni, akinek a legtöbb pénze, van! HOPPÁ-HOPPÁ én meg úgy tudtam, hogy a szavazatokért szigorúan tilos pénzt adni! Egy normális európai országban így is van, csak mi nem tartozunk oda. De ami a legfelháborítóbb még ki sem zárták! De még legalább nem is figyelmeztették, hogy hé, haver fejezd már be a szavazatok vásárlását, vagy bár a média előtt hallgass róla!

Egy kis számolás után kiderül, hogy egy szavazat 2,8 eurót ér (hasonlítás képen ez pont annyi, mint Ausztriában egy fél literes Red Bull vagy egy fél literes kóla és egy zsömle). Ha tovább számolunk és 50%-os részvételi aránynál a szavazatok fele+1, 2.800.002,8 euróba kerülne. Tehát ennyi pénzre van szüksége annak, aki Románia elnöke szeretne lenni, persze ha nem kezdenek el licitálni a szavazatokért.  

 

A bejegyzés aranymondása:

"Én már a következő rendszert is utálom."

 

Címkék: red romania nati europa valasztas hoppa csalas bull szavazas normalis meir szamolas

A bejegyzés trackback címe:

https://galactico.blog.hu/api/trackback/id/tr771445205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

khibedy 2009.10.13. 23:33:25

Azért könnyebb a falusi embert meggyőzni, mert 2,8 euróért falun vehetsz 5 sört, városon csak hármat.
süti beállítások módosítása